Nő a forgalombiztonság a 7537-es jelű megújult Borsfa-Lenti összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Zala megyében a 7537-es jelű Borsfa-Lenti összekötő út mintegy 700 méteren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-ZA1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Zala megyében I.” elnevezésű projektet Társaságunk 1 386 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében mintegy 700 méteren vehették birtokba a közlekedők a 7537-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Swietelsky Magyarország Kft. mintegy nettó 88,4 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Borsfa-Lenti összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a meglévő pályaszerkezetet helyszíni hideg remix technológiával stabilizálta, majd a kapott felület bitumenemulziós kezelése után 4,5 cm vastag aszfalt kötőréteget és 3,5 cm vastag aszfalt kopóréteget épített be. A pályaszerkezet víztelenítése céljából a remix alapréteg és a nyílt árok között padkaszivárgót épített be. Az útburkolat mellett érintett kapubejárókat és útcsatlakozókat az út ingatlan határáig szintre emelték. A meglévő 6 méter szélességű burkolat felújításával párhuzamosan az árkokat kitisztították, a szükséges szakaszokon burkolták, illetve a padkát feltöltötték.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Zala megyében közel 12 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS