Útüzemeltetési, fenntartási- és karbantartási tevékenyég

• Az utak állapotának rendszeres ellenőrzése: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. állandó útellenőri szolgálatot működtet. Az erre a feladatra kiképzett és gyakorlott szakemberek előírt rendszerességgel vizsgálják át az utakat és feljegyzéseket készítenek az úttest hibáiról, azok helyéről.

• Burkolati hibák javítása, padkarendezés: Társaságunk munkatársai az útellenőrzések során feltárt hibákat a legmegfelelőbb és leghatékonyabb technológiával javítják, ugyanakkor nagy figyelmet fordítanak a sérült, és így balesetveszélyes padkák helyreállítására is.

• Utak környezetének gondozása: Szervezetünk több mint 31 ezer kilométernyi országos közúthálózat kezelőjeként az ehhez tartozó több százmillió négyzetméternyi zöld terület ápolásáról is gondoskodik, többek között a forgalomra, közlekedőkre esetlegesen veszélyt jelentő fák kivágásáról, a parlagfű-mentesítésről, és az út menti fű kaszálásáról is.

• Az utak téli hó és síkosság-mentesítése: A közútkezelők számára a téli időszakban elsődleges feladat a síkosság-mentesítés és a hóeltakarítás. Tekintettel arra, hogy a szélsőséges téli időjárási körülmények között a burkolathibák tömegesen is jelentkezhetnek, azok kijavítását e munkák szüneteiben az időjárás függvényében is elvégezzük.

• Forgalomtechnikai eszközök kihelyezése, javítása, szükség szerint cseréje: A biztonságos közlekedés érdekében különösen fontos a forgalmi táblák, jelzőlámpák, burkolatjelek jól láthatósága, kifogástalan állapota, hibátlan üzemeltetése, amelyről a kezelésébe tartozó közúthálózaton társaságunk gondoskodik.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS