Nő a forgalombiztonság a megújult 82113-as jelű Csesznek bekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Veszprém megyében a 82113-as jelű Csesznek bekötő út több mint 3,9 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-VE1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 2 400 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 3,9 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 82113-as jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezők, a Strabag Általános Építő Kft., és a Strabag Építő Kft. mintegy nettó 341,5 millió forintból valósították meg a beruházást.

A Csesznek bekötő út teljes körű felújítása során a kivitelező a külterületi szakasz burkolat szélességét 6 m-re megnövelte, majd a bitumenemulziós felületkezelése után változó vastagságban (max 6 cm) kiegyenlítő réteget és 4 cm vastag aszfalt kopóréteget épített be. A burkolat felújítási munkák után a tartós burkolati jeleket festett. Belterületen a beépítettség miatt a meglévő burkolat profil marása után 2,5 – 6 cm kiegyenlítő réteg és 4 cm aszfalt kopóréteget épített be. A burkolat felújításával párhuzamosan az árkokat kitisztították és a padkát zúzottkővel stabilizálták. A kivitelezési munkák során a 3+060 kilométerszelvényben található híd teljes körűen megújult. Sor került a teljes útszakaszon a meglévő KRESZ táblák cseréjére is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Veszprém megyében közel 23,3 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS