Nő a forgalombiztonság a megújult 45112-es jelű Szelevényi bekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 45112-es jelű Szelevényi bekötő út csaknem 2,6 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-JN1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 3 443 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében csaknem 2,6 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 45112-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Swietelsky Magyarország Kft. mintegy nettó 247,8 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Szelevényi bekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező lokálisan 8 cm-en burkolatmarást végzett, majd a kimart felületen 8 cm-es aszfalt alapréteget épített. A teljes felület bitumenemulziós felületkezelése után 3,5 cm vastag kötőréteget, majd 5 cm vastag aszfalt kopóréteget épített be. Az útburkolat mellett a kapubejárók és az útcsatlakozások is új aszfaltréteget kaptak az út ingatlan határáig. A meglévő 6 méter szélességű burkolat felújításával párhuzamosan az árkokat kitisztították és a padkát zúzottkővel stabilizálták.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS