Elindult a Magyar Közút Álomút rajzpályázatának közönségszavazása

Tavaly év végén ismét meghirdette „Álomút” című országos gyermekrajzpályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek. Az elmúlt években számos gyerek nyertes rajza díszítette már az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát és rengeteg díjazott osztály szerzett felejthetetlen élményt a társaság interaktív kiskőrösi Úttörténeti Múzeumában. A pályázatra több mint 2500 rajz érkezett. Az egyes kategóriák győzteseit már kiválasztotta a zsűri, a közönségdíjhoz kapcsolódó szavazást pedig a mai napon elindította a társaság a hivatalos Facebook oldalán.

Az „Álomút” című rajzpályázatra több mint 2500 pályamű érkezett, a kategóriák (1-2., 3-4., 5-6. és 7-8. osztály, valamint a gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek) győzteseit már kiválasztotta zsűri. Ezen kívül 40 pályaművet jelöltek közönségszavazásra, melyek szintén kiemelkedőek voltak a kategóriáikban.

A közönségszavazás is elindult a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Facebook oldalán, a szavazatokat 2020. február 18-án 12 óráig várják a szervezők. Érvényes szavazatnak az egyes képekhez tartozó „lájkok” és „szívek” számítanak majd. A szavazás itt érhető el: https://facebook.com/pg/MagyarKozut/photos/?tab=album&album_id=3458719890866681.

A kategória- és a közönségszavazás győztese egy-egy osztálykirándulást nyer a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A nyertesek osztálytársaival együtt utazhatnak busszal Kiskőrösre, ahol múzeumi tárlatvezetésen vehetnek részt, itt a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel.

Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei a 2020 márciusi díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin, illetve 200 darab 5000 forint értékű ajándékutalvány is gazdára talál. A társaság díjazza a gyerekeket felkészítő pedagógusokat is. A kategóriák győzteseit a társaság a pályázati adatlapjaikon megadott elérhetőségeken fogja értesíteni.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS