Elindult a Bonyhád-Tevel-Murga összekötő út felújítása

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Tolna megyében az 6535-ös jelű út 331 méteres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.

A TOP-1.3.1-15-TL1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Tolna megyében I.” elnevezésű projektet Társaságunk 1,104 milliárd forintos európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 331 méteren újul meg az 6535-ös jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek munkaterületet adott a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt., a fejlesztés előreláthatóan 180 napot vesz majd igénybe.

A Bonyhád-Tevel-Murga összekötő út 0+335-0+450 km szelvények közti szakaszának felújítása során a meglévő csomóponti ágak elbontása után új körforgalmú csomópont építése történik, ezzel megújul a Zrínyi utca, Gyár utca, Sport utca és a Dél-Dunántúli Közlekedési Központ buszpályaudvar bekötő útjának a közlekedése is. A csomópont építéséhez kapcsolódóan elkészülnek a közmű vezetékek kiváltásai. A víz, a szennyvíz, az elektromos, a távközlési, és a gázvezetékek kiváltására is sor kerül. Az épülő csomópont biztosítani fogja a gyalogos forgalom komfortosabb közlekedését is, megújulnak akadálymentes módon a járdák és a gyalogátkelőhelyek, valamint a közvilágítás is. Az építéssel a meglévő park megújítása is cél, a parkban elbontott kopjafák és székely kapu civil közreműködéssel újulnak meg és a parkban új helyre kerülnek, valamint új fákat is ültetnek.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Tolna megyében mintegy 30 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS