Csütörtökön és pénteken zajlik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Tour de Hongrie – ideiglenes útlezárásokra számíthatnak a közlekedők

Az ország legnagyobb kerékpáros körversenye, a Tour de Hongrie, június 13-án, csütörtökön és június 14-én, pénteken éri el Borsod-Abaúj-Zemplén megyét. A verseny miatt megyeszerte forgalomkorlátozásra és ideiglenes lezárásokra kell számítani az arra közlekedőknek.

Június 13-án, csütörtökön 15:50 és 16:30 között teljes útzár lesz a megyehatár és Hollóstető közötti szakaszon, valamint 15:45 és 17:45 között Hollóstető – Lillafüred – Miskolc, Hegyalja út között, mindkét irányban. Szintén lezárják 16 és 17 óra között a Mexikóvölgy utcát a 2519-es út végéig – Hollóstetőig, Bükkszentkereszt belterületén pedig ez idő alatt nem lehet behajtani a Petőfi útra és a Kossuth utcára. 17 és 18 óra között Miskolcon a Gózon Lajos utat zárják le a szakemberek.

Június 14-én, pénteken, 10 és 11 óra között teljes útzár lép érvénybe a Tardona bekötő út Kazincbarcika-Dédestapolcsány közötti szakaszán, a Miskolc-Dédestapolcsány összekötő út Dédestapolcsány és a Tardona bekötő közötti, mintegy 300 méteres szakaszán, valamint a Szarvaskő-Vadna összekötő út Dédestapolcsányi elágazás és megyehatár közötti szakaszán.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a forgalomkorlátozással és lezárással járó útszakaszok környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket, illetve arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A tömegközlekedéssel kapcsolatos tudnivalók az MVK Zrt. alábbi információs weboldalán érhetőek el:
Tour de Hongrie miskolci befutó – forgalomkorlátozások június 13-án

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS