Növelik az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjának kapacitását

Lezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek 2019. március 26-a, keddtől március 31-e, vasárnapig az M0-s autóút – M5-ös autópálya csomópontjában kapacitásnövelő forgalomtechnikai beavatkozások miatt, amely után az M0-s autóút déli szektora felől érkezők nem egy, hanem két sávon hajthatnak ki az M5-ös autópálya Szeged felé vezető csomóponti ágára, illetve szintén két sávon lehet majd kihajtani az M5-ös autópályáról Szeged felől az M0-s autóút felé. Így általában, de főként nagyobb nemzetközi ünnepekkor kisebb torlódásra számíthatnak majd a közlekedők a térségben.

Az autósok jelenleg és a beavatkozás után majd így közlekedhetnek a kérdéses csomópontban:

Az új forgalmi rend kialakításhoz burkolati jelek eltávolítása, új burkolati jelek felfestése, KRESZ táblák cseréje és az M5-ös autópálya lassító sávjának burkolatcseréje szükséges. Emiatt 2019.március 26-a, keddtől március 28-a csütörtökig az M5-ös autópályáról, Szeged felől, a 23-as kilométerszelvénynél nem lehet kihajtani az M0-s autóút felé. A lezárt csomópontnál időszakosan sávzárásra is számítani kell.

A lezárás idején erre közlekedhetnek az autósok
1. Az M1-es autópálya felé közlekedők az M0-s autóút déli szektorát a lezárásnál tovább haladva az M51-es autóúton keresztül érhetik el.

2. A Liszt Ferenc repülőtér, az M3-as autópálya, illetve a Gyál felé tartók szintén a lezárt csomópontnál tovább haladva az M51-es autóúton keresztül érhetik el az M0-s autóút repülőtér felé vezető oldalát.

A személygépkocsival közlekedők az M5-ös autópályáról korábban letérve Üllő, majd Gyál felé továbbhaladva elérhetik az M0-s autóutat mindkét irányba.

2019. március 30-a, szombat este 22 órától március 31-e, vasárnap estig az M0-s autóút déli szektora felől nem lehet kihajtani az M5 autópálya csomópontban. A lezárt csomópontnál időszakosan sávzárásra is számítani kell.

A lezárás idején erre közlekedhetnek az autósok:
1. Az M5-ös autópálya felé közlekedők az M0-s autóút déli szektorában, a 23-as kilométerszelvénynél térhetnek le és az M51-es autóúton keresztül hajthatnak fel az M5-ös autópályára.

2. Vagy a lezárt csomópontnál tovább haladva a következő, 34-es kilométerszelvényben lévő csomópontban tudnak megfordulni és az ellenkező irányból felhajthatnak az M5-ös autópályára.

Az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjában a közlekedőktől türelmet kér a munkálatok ideje alatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a kapacitásnövelő beavatkozás rövid és hosszú távon is az ő érdeküket szolgálja. A közlekedőktől azt kérik a szakemberek, hogy még utazás előtt tájékozódjanak a közútkezelő Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu oldalon a térség aktuális forgalmi helyzetéről.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS