Nő a forgalombiztonság a megújult 2136-os jelű Kisbágyon-Palotás összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Nógrád megyében a 2136-os jelű Kisbágyon-Palotás összekötő út több mint 1 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-NG1-2016-00002 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Nógrád megyében TARTALÉK 1.” elnevezésű projektet a Társaság 1 800 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 1 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 2136-os jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a HE-DO Kft. mintegy nettó 72 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Kisbágyon-Palotás összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a meglévő burkolat profilmarása és bitumenemulziós felületkezelése után 2,5-5 cm vastag kiegyenlítő réteget és 4,5 cm vastag aszfalt kopóréteget épített be. Az útburkolat mellett az útcsatlakozások is új burkolati réteget kaptak az út ingatlan határáig. A meglévő 5,5 méter szélességű burkolat felújításával párhuzamosan az árkokat kitisztították és a padkát zúzottkővel stabilizálták. Egyszerűsített településkaput alakítottak ki a Palotás településnév táblánál. A szakaszon található buszperon is megújult.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Nógrád megyében csaknem 24,9 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS