Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Közút és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

Tevékenységük közös fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). A megállapodás célja, hogy az Egyetem még inkább gyakorlatorientált alap- és mesterképzést biztosítson hallgatóinak, melyhez a Magyar Közút többek között gyakorlati képzési és ösztöndíj-lehetőséget is biztosít majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított a megfelelő szakmai utánpótlás biztosítása érdekében a gyakorlatorientált duális képzésre, ennek köszönhetően pedig egyre több fiatal szakember csatlakozhatott a Társasághoz. Ebben a sikerben nagy szerepe van a számos felsőoktatási intézménnyel kötött széleskörű együttműködési megállapodásoknak, melynek legújabb állomása a gödöllői székhelyű Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem lett.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Egyetem 2021. június 2-án ünnepélyes keretek között kötötte meg együttműködési megállapodását, melyet az Egyetem részéről prof. dr. Gyuricza Csaba rektor, a közútkezelő részéről pedig a Társaság vezérigazgatója, Szilvai József Attila írt alá.

Az együttműködés alapján a Magyar Közút vállalja, hogy az ösztöndíj-lehetőség mellett biztosítja a megfelelő szakmai gyakorlatot, különböző kutatás-fejlesztési-innovációs projektekbe is bevonja a MATE-hallgatókat, továbbá mentorok együttműködésével vállalati oldalról is segíti a szakdolgozatok elkészítését. A fiatal szakemberek így könnyebben találnak végzettségüknek megfelelő munkahelyet, mert az őket foglalkoztató vállalatok szívesen látják munkavállalóik között a saját igényeik alapján képzett, saját technológiáikat és munkahelyi elvárásaikat ismerő szakembereket. Az együttműködésnek köszönhetőn az Egyetem figyelemmel kísérheti a munkaerőpiaci igényeket, melyekre alapozva alakítja ki, illetve módosítja képzéseit annak érdekében, hogy hallgatói a munkaerőpiac által igényelt naprakész tudással rendelkezzenek. Az Egyetem továbbá aktív szerepet vállal a Magyar Közút foglalkoztatottjainak szakmai továbbképzésében és abban, hogy hallgatói megfelelő mennyiségű és minőségű információhoz jussanak a Társaság tevékenységéről.

„Társaságunk egyik kiemelt feladatának tartja, hogy a hazai egyetemek tevékenységünkhöz kapcsolódó karaival, ezáltal pedig a jövő fiatal és ígéretes szakembereivel jól működő, egymást támogató partneri kapcsolatot alakítson ki. Az újabb ígéretes megállapodás nagyban segíti a kitűzött célt, a hazai szakemberképzés, a gazdaság és a munkaerőpiac egyensúlyának fenntartását” – mondta az aláírás kapcsán Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

„A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem valamennyi intézetére, valamennyi képzési területére kiterjedő együttműködést írunk alá, amely valóban segíteni fogja a végzett hallgatók elhelyezkedését, a még hallgatói státusszal rendelkezők ösztöndíj- és gyakornoki programban való részvételi lehetőségét, továbbá értékes szakdolgozat- és diplomamunka-témák meghirdetését. Az együttműködés további eredménye lehet a közös hazai és nemzetközi K+F projektekben való részvétel, illetve szakmai munkacsoportok létrehozása, elősegítve ezzel mindkét fél számára a kutatói-fejlesztői munka sikerességét” – nyilatkozta dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora.

A megállapodás lehetővé teszi a Magyar Közút számára, hogy tevékenységét naprakész tudományos ismeretekre, értékelésekre támaszkodva lássa el, valamint lehetőséget ad az Egyetemen tanuló hallgatók ismereteinek bővítésére. A jelen megállapodás hozzájárul a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem különböző szintű képzési és kutatóhálózati tevékenységének hatékonyságához is.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS