Megváltozott a forgalmi rend az M0-ás autóút és az 1-es főút csomópontjában

Az M1-es autópálya felújítási munkáihoz kapcsolódóan megváltozott a forgalmi rend az M0-ás autóút és az 1-es főút csomópontjában. A változtatásra a lezárt biatorbágyi felhajtó miatt van szükség, mely megoldással a szakemberek a forgalom könnyebb lefolyását biztosítják.

A forgalmi rend módosítását követően az 1-es főúton Biatorbágy felől a körforgalomba a forgalom két sávon haladhat be, továbbá a körpályán részben két sávot alakítottak ki a szakemberek. A részint spirális körforgalmi kialakításnak köszönhetően a csomópont kapacitása növekedni fog, a forgalom a körforgalmon dinamikusabban tud keresztül haladni.

A körforgalom spirális kialakítására tekintettel a Biatorbágy felől érkezőknek a választott forgalmi sáv már a körforgalomba való belépés előtt előre meghatározza, mely kijáraton tudják majd elhagyni a körforgalmat. A külső sávban érkezők az ipari park felé, illetve az 1-es főúton Budapest felé tudnak tovább haladni, míg a belső sávban érkezők az M0-ás autóút felé tudnak tovább haladni.

A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott forgalmi rendre tekintettel fokozott figyelemmel vezessenek a csomópontban, illetve annak környezetében. A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS