Forgalomkorlátozás lesz az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd-Abony szakaszán

Csütörtökön délelőtt, 2020. július 23-án átadják a forgalomnak az M4-es gyorsforgalmi út Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában elkészült Cegléd-Abony közötti szakaszát, a 73-as és a 91-es kilométerszelvények között. Az átadáshoz kapcsolódóan a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2020. július 22-én, szerda reggeltől 2020. július 23-a, csütörtök délelőttig, a végleges forgalmi rend kialakítása érdekében ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be a térségben.

A munkálatok ideje alatt az M4-es gyorsforgalmi úton a Budapest felől érkezők számára a 401-es út és a 3122-es jelű út kihajtója, illetve ugyanezen csomópontok Szolnok irányú felhajtója le lesz zárva. Az érintett csomópontokban csak a Szolnok felől érkezők fognak tudni lehajtani, illetve az alsóbbrendű úton érkezők Budapest felé tudnak majd felhajtani. A lezárás ideje alatt Budapest felől a 311-es úti csomópontot követően a 4-es és a 32-es utak csomópontjában lehet majd lehajtani az M4-es gyorsforgalmi útról. Csütörtök délelőtt a teljes útszakaszt átadják a forgalomnak, így 2×2 sávon, minden csomópontot használva lehet majd közlekedni a térségben.

Az út átadását követően a 79-es kilométerszelvény környezetében a forgalom által eddig használt üzemi átjáró bezárását megkezdik a szakemberek, így ezen a szakaszon még számítani lehet munkavégzésre, ideiglenesen bevezetett forgalmi rendre. A 90-es kilométerszelvény környezetében az Abony (Kelet) – Törökszentmiklós (Nyugat) közötti szakaszon hídpillér építése miatt a jelenlegi sávelhúzás továbbra is érvényben marad a munkálatok végéig.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a munkálatok hosszú távon is az ő érdeküket szolgálják majd.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS