Nő a forgalombiztonság a 6535-ös jelű összekötő út új bonyhádi körforgalmú csomópontjában

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program keretében Tolna megyében a 6535-ös jelű Bonyhád-Tevel-Murga összekötő úton, Bonyhád, Zrínyi, Gyár és Sport utcák csomópontjában új körforgalmú csomópontot épült. A beruházás a TOP-1.3.1-15-TL1-2016-00001 azonosítószámú, „Közlekedésfejlesztés Tolna megyében I.” elnevezésű projekt egyik eleme. A projekt az új körforgalmú csomóponton túl további megyei felújítást is magába foglal, melyeket a társaság 1,104 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósít meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként épült meg a 6535-ös jelű összekötő úton az új bonyhádi körforgalmú csomópont. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Soltút Kft. mintegy nettó 222 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Bonyhád-Tevel-Murga összekötő úton a Bonyhád, Zrínyi, Gyár és Sport utcák kereszteződésének átépítésével négyágú, 2×1 sávos körforgalom épült, továbbá az autóbuszállomáshoz vezető út 45 méter hosszban szintén megújult. A körforgalom mind a négy ágán kijelölt gyalogos-átkelőhelyet alakítottak ki a szakemberek és a csomóponttal összefüggésben az utcák melletti járdák is átépültek.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Tolna megyében csaknem 19 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS