Együttműködési megállapodást kötött a Hungaroring, a Groupama Tanpálya és a Magyar Közút

Együttműködési megállapodást kötött a közlekedésbiztonság növelése és az állami tulajdonú vállalatok szinergiáinak minél nagyobb arányú kihasználása érdekében a Hungaroring Sport Zrt., az ott működő Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A vállalatok korábban is számos alkalommal kooperáltak már egymással, a Magyar Közút sofőrjei rendszeresen vesznek részt például a téli munkagépek használatára vonatkozóan vezetéstechnikai tréningeken a Hungaroringen. A megállapodással az eddigi és jövőbeni projektjeiket szeretnék még jobban összehangolni.

A társaságok célja a háromoldalú együttműködéssel, hogy a cégek közötti szinergiákat a lehető legjobban kiaknázhassák. A cégek nemcsak a hatékony információáramlást biztosítják majd egymás között, hanem erősítik és segítik egymás regionális és országos szintű közlekedésbiztonsági kampányait és vállalják az egymás eseményein való aktív részvételt is.

A vállalatok közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására 2020. június 8-án, hétfőn, a Tanpálya Hungaroringen belüli központjában került sor. A megállapodást a Hungaroring Sport Zrt. részéről Gyulay Zsolt vezérigazgató, a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft részéről Gazsi Júlia ügyvezető, míg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. részéről Szilvai József Attila vezérigazgató írták alá.

„Régóta dolgozunk együtt a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel, amely a nagy rendezvényeink előkészítésében is aktívan részt vesz, segít abban, hogy a szurkolóink biztonsággal megközelíthessék a versenypályát. Az idei Magyar Nagydíj ugyan zárt kapuk mögött zajlik majd, de tartunk még az idén nézők előtt is rendezvényt, így együttműködünk a forgalomterelésben, táblázásban, és természetesen a környező utak rendbe tételében” – mondta az aláírás kapcsán Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója.

A megállapodás lehetővé teszi, hogy az állami vállalatok szinergikus kapcsolatot alakíthassanak ki egymás között. Gazsi Júlia, a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. ügyvezetője szerint erre azért van szükség, mert „A Magyar Közút kiemelt feladata, hogy a közlekedők biztonságban legyenek az utakon, nekünk azonban az is fontos, hogy az ő munkatársaik is biztonságban legyenek munka közben. Az együttműködés részeként a cég munkatársai részt vesznek a vezetéstechnikai képzéseinken, amelyek a napi rutint erősítik, és megmutatják, hogy a biztonságos közlekedésben is mindig lehet magasabb szintre kerülni” – nyilatkozta Gazsi Júlia.

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az eddigi sikeres, közös projektjeink után ezzel a megállapodással tovább erősítjük kapcsolatainkat az érintett vállalatokkal. Kiemelt célunk, hogy a szinergiákat kihasználva a jövőben is olyan együttműködéssel rendelkezzünk a Hungaroringgel és a Tanpályával, melynek köszönhetően a közlekedésbiztonság területén tudunk még több pozitív eredményt elérni.”

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS