Megszűnik a korlátozás az M1-es autópályán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a zavartalan áruszállítás biztosítása érdekében felfüggeszti az M1-es autópálya helyreállítási munkáit 2020. április 15-ig. A kiépített terelés visszabontása 2020. március 23-24. között valósul meg. Azt követően az országhatár és Budapest között mindkét irányban korlátozás nélkül lehet közlekedni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Kormány támogatásával 2018-ban közel 15 kilométeren újult meg az M1-es autópálya. 2019-ben pedig minden eddiginél nagyobb volumenben, összesen 71 pályakilométernyi szakaszt érintő helyreállítási munkák indultak el. A 2020 tavaszi ütem munkálatait a jelenlegi helyzetre való tekintettel, a zavartalan áruszállítás és a kijelölt nemzetközi tranzitfolyosó biztosítása érdekében a szakemberek felfüggesztik.

Az eddig elvégzett beavatkozásokat a kivitelezők befejezik, ezt követően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. bicskei mérnökségének szakemberei a kiépített terelést is visszabontják, így a 45-ös és 57-es kilométerszelvények között a sávelhúzásos terelés meg fog szűnni 2020. március 24-től.

A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a terelés visszabontása is csak időszakos korlátozások mellett valósítható meg biztonságosan, ezért az arra közlekedők türelmét és megértését kérik.

Az M1-es autópálya helyreállításának felfüggesztése 2020. április 15-ig lesz érvényben, az esetleges hosszabbításról vagy eltörléséről, és a munkálatok további ütemezéséről folyamatosan tájékoztatást ad majd a Magyar Közút.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS