Folytatódik az M1-es autópálya felújítása a herceghalmi felhajtó és a bicskei csomópont környezetében

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában 2020. március 2-án, hétfőn tovább folytatódik az M1-es autópálya tavaly elkezdett, minden eddiginél nagyobb volumenű helyreállítása. A munkák idei első ütemében a szakemberek a leállósávot újítják fel az autópálya Győr felé vezető oldalán, elsőként a zsámbéki pihenő és a bicskei csomópont környezetében. A munkavégzés ideje alatt az érintett szakaszon lezárják a leállósávot és sebességkorlátozást vezetnek be.

A 28-as és 31-es kilométerszelvények közötti, valamint a 38-as kilométerszelvény környezetében végzett munkák ideje alatt az autópálya Győr felé vezető oldalán az autósok a leállósáv zárása mellett, két szűkített sávon haladhatnak. A munkaterület környezetében 80 km/órás sebességkorlátozást és a teherautóknak előzési tilalmat vezetnek be. A kiépített terelés mellett napközben mozgó korlátozásra is készülnie kell az autósoknak, ezeken a szakaszokon átmenetileg egy forgalmi sávra szűkül majd a forgalom.

Az autópálya jelentős forgalma miatt torlódások alakulhatnak ki a felújítási és terelési munkák idején, ezért a közlekedők türelmét kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az autósokat továbbá arra kérik a szakemberek, hogy az előjelzéseket figyelve, a kihelyezett forgalomtechnikai jelzéseknek megfelelően, a sebességkorlátozásokat betartva, fokozott óvatossággal közlekedjenek a munkaterületek mellett az ott dolgozók és saját biztonságuk érdekében. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A közlekedőket az autópályák fölött található digitális kijelzőkön, vagyis változtatható jelzésképű táblákon is előre tájékoztatják majd a korlátozásokról, esetleges torlódásokról.

Az autópályán zajló helyreállítási munkák ütemezéséről folyamatosan ad majd tájékoztatást a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS