Több helyen is forgalomnövekedés várható az ünnepek közeledtével az év utolsó napjaiban

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján december 16-a, hétfőtől a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, különösen a nemzetközi átmenő forgalmat biztosító útvonalakon, így az M1-M0-M5-ös autópálya útvonalon. Extrém nagy forgalom várható a bevásárló központok környékén is, amely a környező közutak forgalmára is hatással lehet.

Ausztriában és a német tartományokban december 23-án, hétfőn kezdődik a téli szünet, de egyes nyugat-európai gyárakban már korábban leáll a munkavégzés, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megnövekedett nemzetközi forgalomra figyelmeztet minden közlekedőt a következő hetekben. A nyugat felől érkező tranzitforgalom főként az M1-M0-M5-ös autópályát érinti majd, de például az M0-ás autóút dunakeszi és fóti csomópontjának, valamint az M7-es autópálya székesfehérvári csomópontjának térségében is megnövekedett forgalomra kell számítani. Míg az ország Dunától keletre eső gyorsforgalmi útjai közül az M3-as autópálya Hatvanig tartó szakaszán lehetnek a szokásosnál is telítettebbek a sávok.

A közlekedőknek érdemes még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális útviszonyokról, hogy fel tudjanak készülni az esetleges lassúbb haladásra, hosszabb menetidőre. Az aktuális útviszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon tájékozódhatnak a közlekedők, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS