Burkolatjavítás miatt forgalomkorlátozás lesz az M3-as autópályán mindkét irányban

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán a Káli csomópont és Nagyfüged térségében, valamint a Vásárosnamény felé vezető oldalon a Kerekharaszti pihenőhely térségében burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A Budapest felé vezető oldalon a munkavégzés 2019. szeptember 30-án, hétfőn és október 1-én, kedden zajlik, míg az ellenkező oldalon 2019. október 2-a szerda 7 órától, október 3-a csütörtök 18 óráig kell számítani forgalomkorlátozásra.

A munkálatok az autópálya Budapest felé vezető oldalán a 101-es és a 102-es kilométerszelvények közötti szakasz, valamint a 86-os kilométerszelvény külső sávját érintik. A szakemberek szeptember 30-án, hétfőn lezárják a Káli csomópont felhajtó ágát várhatóan 7 és 17 óra között, ezen a napon a forgalom a 3208-as, a 3-as főút és a 3206-os úton át vezető terelőúton közlekedhet. Ezen a szakaszon két nap alatt a szakemberek közel 500 tonna aszfaltot építenek be.

Az autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán a Kerekharaszti pihenőhely térségében az 51-es és az 52-es kilométerszelvények között végeznek lokális burkolatjavítási munkákat. Október 2-a szerda 7 órától, október 3-a csütörtök 18 óráig az autópálya forgalma egy sávra szűkül, továbbá 60 km/órás sebességkorlátozást is bevezetnek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávokba. A javítási munkák idején a csúcsidőszakokban hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS