Javítási munkák miatt időszakosan egy sávon haladhat a forgalom az M1-es autópálya Rába-hídján Hegyeshalom irányába

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 124-es kilométernél található Rába-híd dilatációs szerkezet* javítási munkálataihoz kapcsolódóan korábban úgynevezett 2+1+1 sávos terelést építettek ki a szakemberek. Ezen terelésben a Hegyeshalom felé vezető oldalon az M1-es autópálya érintett szakaszán a belső és külső sávokat lezárták, a nehézgépjárműveket a leállósávra, míg a személyautókat a Budapest felé vezető oldalra terelték. A főváros felé a közlekedők így eddig a leálló-, illetve a külső sávon haladhattak a munkavégzés ideje alatt.

A javítási munkák következő, befejező ütemeként hétfő este 20 és reggel 6, illetve kedd éjszaka is este 20 és reggel 6 óra között a Hegyeshalom felé vezető pályaoldalt teljes egészében lezárják, így a személyautóval és a nehézgépjárművel közlekedők is a Budapest felé tartó oldalra terelt egy sávon haladhatnak Hegyeshalom irányába. A teljes ideiglenes terelést még a húsvéti ünnepek előtt, április 17-én, szerdán elbontják, melynek során mindkét irányban 1-1 sávon közlekedhetnek majd az arra járók reggel 8 és 14 óra között. Ezt követően, vagyis előreláthatóan szerda délutántól már korlátozás nélkül haladhatnak a közlekedők a pálya ezen szakaszán.

Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a javítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri.

*A dilatáció tágulási hézagot jelent. A dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS