Péntektől súlykorlátozást vezetnek be a 61-es főút pincehelyi Kapos-hídján

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. forgalombiztonsági okokból 2019. március 15-én, péntektől határozatlan ideig súlykorlátozást vezet be a 61-es főút pincehelyi Kapos-hídján. Ez alapján a 16 tonnánál nagyobb össztömegű járművek nem használhatják a felújításra szoruló közúti hidat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírások szerint valamennyi kezelésébe tartozó hídon meghatározott időszakonként részletes műszaki vizsgálatot végez. A 61-es főút pincehelyi szakaszán lévő Kapos-hídon végzett legutóbbi átfogó fő- és statikai vizsgálat alapján a szakemberek korábban a gyalogos járdákat lezárták, a hídon a járművek pedig egy nyomon haladhatnak, a gyalogosok pedig a járműforgalom elől elzárt területen közlekedhetnek. A hídon a korábbi vizsgálatok eredményei alapján a 16 tonnánál nehezebb gépjárművekre vonatkozóan 2019. március 15-től súlykorlátozást vezetnek be. Az érintett járművek számára a terelő utat jelzőtáblákkal jelölik ki.

A pincehelyi Kapos-híd teljes átépítésre szorul, az ehhez szükséges tervek elkészítését követően a beruházáshoz szükséges, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. éves üzemeltetési és fenntartási költségkeretén felüli forrás biztosítását követően indulhatnak el a rekonstrukciós munkálatok. Valamennyi érintett mindent megtesz annak érdekében, hogy a híd teljes körű felújítását a lehető leghamarabb elindíthassák. A jelenlegi és tervezett korlátozások idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek, a korlátozásokat az autósok és gyalogosok biztonsága érdekében vezették be.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS